castígate

blog del 1r ESO E de l'IES Ramon Llull

PRIMERS DIES D’OCTUBRE

Ja ha passat una altra setmana. Hem començat el mes d’octubre. Havíem preparat el debat sobre el carril bici i vàrem tractar el tema de forma interessant i ordenada, primer individualment i després en grup. Hem tret unes conclusions, i hi ha hagut opinions diverses. Tots ens sentim ecologistes, hem descobert raons per anar en bicicleta i deixar el cotxe, però en alguns detalls no estam completament d’acord. Cadascú respecta l’opinió dels altres.
Hem estudiat els diferents tipus de diccionaris i, a partir d’un esquema, hem d’escriure l’explicació del tema. El divendres vàrem llegir la pàgina 9 del llibre de lectura. Dedicar tota una hora a una sola pàgina significa llegir-la amb molta atenció, frase a frase, intentant recapacitar i entendre perfectamente tot allò que l’autor vol dir i fins i tot les coses que nosaltres hi podem descobrir o imaginar. La lectura ens serveix també per aprendre a escriure, i, a més, ens ensenya a viure. Analitzam els defectes del protagonista, i reflexionam a partir del seu penediment. Les coses es fan bé i en el moment adequat. Això ho hem après a la pàgina 9. Però hi hem après més coses. Ens ha intrigat, per exemple, que parli d’un caramel que no va arribar a tenir mai. L’autor crea expectació, i nosaltres estam interessats per averiguar per què Millie Adams no va tornar a classe.
Però encara hi ha una altra cosa que ens té més intrigats: és el xiuxiueig de la claveguera. D’ençà que sentim aquest suau renou, no ens deixa de sorprendre. Després d’haver-ne escrit una redacció perhom, dimecres passat, misteriosament, va aparèixer a un diari local. A l’hora de català podem escoltar un xiuxiueig que no sabem d’on ve. L’encarregat de manteniment del l’institut va venir a la nostra aula cercant una claveguera. Dilluns passat, dia de pluges, totes les clavegueres de Palma xiuxiuejaven a les totes. Què passa? Començam a pensar que les històries fantàstiques que varen escriure alguns dels nostres companys són autèntiques. Som valents i no tenim por, però … què deu ser aquest renouet que surt del meu ordenador en aquest precís moment? Sembla un xiuxiueig.
pluja_2dicc.

3 Octubre 2009 - Posted by | Uncategorized

1 comentari »

  1. Diccionari:a vegades no estan les paraules que tu vols cercar

    Comentari per carlos | 3 Octubre 2009 | Respon


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: