castígate

blog del 1r ESO E de l'IES Ramon Llull

BELLESA ABSTRACTA

Després de pensar molt, hem fet una llista de les coses més importants de la vida: felicitat, salut, pau, amor, justícia, … Ha resultat que la majoria de valors fonamentals, gramaticalment són noms abstractes. D’aquesta manera hem aprofitat l’avinentesa per aprendre (o repassar) les classes de substantius. Com qui no vol la cosa hem recordat noms comuns, propis, col•lectius, individuals, comptables, no comptables, concrets i abstractes.

Ara que ja coneixem els noms abtractes, gaudiu d’algunes mostres de bellesa abstracta. Són obres d’art, pintures de grans artistes. Pensau sobre aquest tipus de bellesa perquè el dimarts dia 3 de novembre n’haureu de presentar una redacció precisament sobre aquest tema: “La bellesa abstracta”.
El mateix dia 3 heu de presentar en el quadern un resum de tot allò que hem explicat sobre el substantiu: definicions, classes, exemples, formació del plural, etc.
Finalment, haureu de llegir un post que sortirà publicat pròximament a aquest bloc amb el títol de “jeroglífica’t”.

Creis que serà massa feina? Pensau que tornam tenir un altre pont. Per això podeu tornar llegir el post del “puenting”, on parlàvem de neologismes formats per mescles d’altres paraules, com “bícing”, “locàvor” o “gurtèlid”, que aquests dies han aparegut a la premsa mallorquina.
BÍCING: Ús que poden fer els ciutadans de bicicletas que deixa de franc l’Ajuntament. (explicació de Mª L. Gracia, regidora de Cort).
LOCÀVOR: Persona que menja principalment o únicament aliments locals. (definició de Mateu Morro, exconseller d’Agricultura).
GURTÈLID: Polític corrupte implicat en el cas Gürtel. (definició d’Aina Salom, exconsellera de Sanitat).  A la TV americana es fa una sèrie interpretada per l’actriu Eva Amurri, filla de Susan Sarandon, que es titula “Californication”, que també és un joc de paraules.
Ara podreu pensar d’on surt el títol de “jeroglífica’t”. Sembla un plagi d'”Enxarxa’t”, un programa de TV Mallorca. Per una part tenim “jeroglífic” (un joc intel•lectual de paraules i d’imatges) i per altra, “fica’t”, per tant, t’hauràs de ficar en el cap alguns d’aquests passatemps. A més, no sé per què, però aquesta paraula inventada em sona a “glorifica’t”. No us passa igual? Serà com estar a la glòria.

Bé, ara repassau la bellesa abstracta.
4DPictfinalePintura_abstracta_Cristian_Velenzuela_2

26 Octubre 2009 - Posted by | Uncategorized

6 comentaris »

 1. Les pintures presentades són molt expresives. La lluminositat dels colors i les formes inventades em donen una clara idea de la bellesa abstracta. Cada persona pot interpretar una idea diferent de l’obra.

  Comentari per mealemany | 1 Novembre 2009 | Respon

 2. No entenc molt be el que he de fer, es a dir hem dir que esla bellesa abstracta y com es pot fer ….??????????????”

  Comentari per india16 | 28 Octubre 2009 | Respon

 3. La segona imatge, no me agrada per res, és molt grafiti i no m’agrada,en canvi el primer m’encanta perque es un dibuix que se veu el que es.

  Comentari per xisco1997 | 27 Octubre 2009 | Respon

 4. És bastant bella, la veritat es que es molt expressiva.

  Comentari per luka2 | 26 Octubre 2009 | Respon

 5. Quin rollo de feina ,però s’haurà de fer i bé ja que es “facil”.

  Comentari per llorensete | 26 Octubre 2009 | Respon

 6. Hem paréix bé que tenguem que fer una feina sobre la pintura abstracte jo crec que m ´agradrá bastant.
  Amés és mol original i creatiu i ens agradará a tots 😀 .

  Comentari per pepelujo | 26 Octubre 2009 | Respon


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: