castígate

blog del 1r ESO E de l'IES Ramon Llull

2.ca.1 LES REINES MÀGIQUES

2.CAT.1 REINES MÀGIQUES

Ja hem començat un nou any, un nou trimestre i una nova avaluació. Tots ho hem fet amb renovades ganes de treballar molt, aprendre més i passar-ho el millor possible. Aprendre és una feina fascinant. Ànim! A més, tenim l’ajuda de les Reines Màgiques. Aquestes reines són uns personatges mitològics que hem creat a 1r E. Cadascú les va imaginar d’una manera diferent, però ens poden ajudar a tots. Amb els seus encanteris ens encisaran i ens ajudaran a aconseguir les metes acadèmiques que ens hem proposat.
Per exemple, aquesta primera setmana de gener hem après dos temes: l’accentuació i les característiques de les faules. També vàrem rebre la visita d’uns professors estrangers que es varen fer el suec.
Anem per parts. El tema de saber accentuar és qüestió de memoritzar les regles i practicar amb moltes paraules. Així de senzill. Fins i tot vàrem assistir a una exhibició de destresa accentuadora per part del professor. Volia anar a IB3 a demostrar la seva capacitat, però un terrible terratrèmol va sacsejar les seves intencions, i no ens referim a Haití.
Si algú no ha acabat d’entendre el final del paràgraf anterior, és que estava despistat a la classe del dimecres.
Qualsevol alumne pot ser capaç de posar tots els accents bé en una setmana, o en un mes, o en un any com a màxim. En canvi, des de 3r de Primària us intenten ensenyar aquest tema i encara la majoria de vosaltres falla contínuament. Per què? Manca de concentració. En primer lloc hem de dominar les regles ortogràfiques. Però això no basta. No n’hi ha prou. Després, les hem de practicar en molts d’exercicis. Analitzar paraula per paraula. Ja ha arribat l’hora de decidir que no podem fallar més accents. Au, idò. A demostrar que podem anar tots a IB3!
Per divendres que ve hem de dur explicades unes preguntes sobre les faules. Què es una faula? Quines característiques tenen les faules? Per què els protagonistes són animals? A l’aula ja hem donat totes les pistes necessàries. Alguns companys ho han fet molt bé i han aportat idees interessantíssimes. Només cal recordar-les i seguir reflexionant. Precisament una de les finalitats de la faula és que pensem sobre temes de la vida quotidiana. Isop, l’autor del nostre llibre, fa més de dos mil cinc-cents anys, ja pensava que la societat era competitiva, que la vida era difícil. I volia que els seus lectors meditassin. Talment els professors del segle XXI.
Ara heu de pensar un poc. No passeu ànsia, que les Reines Màgiques us ajudaran.

15 gener 2010 - Posted by | Uncategorized

3 comentaris »

  1. No crec que acceptin tants nins i nines com nosaltres a IB3

    Comentari per tatidt | 17 gener 2010 | Respon

  2. Esper no fallar més en el accents.

    Comentari per india16 | 17 gener 2010 | Respon

  3. Esper que aquest trimestre sigui més divertit encara i amb millors notes que el primer.Se nota que per cupa de en Llorens en Bernat per primera vegada odia una paraula de català la temible paraula:terratrèmol.

    Comentari per pepe1997 | 16 gener 2010 | Respon


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: